Søg i denne blog

lørdag den 30. januar 2010

Bursdagskalas Blandt Andet!

I går kveld skulle Oda, Ane og jeg vorse lidt hos mig og John. Vi skulle nemlig på bursdagsfesten til Ella fra bioklassen lidt senere. Den blev holdt på baren Fiasko.. Det er en lille brun bar som ligger tæt på Oslo City. kl. halv 20 kom John hjem, og inden vi alle dro på Fiasko spilte vi Guitar Hero, og prøvede Cranium. Det er et sån spil som er en blanding af tegn&gæt, gæt&grimasser og trivial pursuit, hvor man skal få sin makker til at gætte ting som man mimer, tegner, former i modelervoks, imiterer/parodierer, nynner/fløjter, staver.. Der er masse forskellige kategorier og det er utrolig morsomt. Rundt 23 gik vi alle til Fiasko for at fejre Ella. Det var en del folk der men vi fik da en sitteplads.. Rundt 01 havde de fleste biologi folk dratt, så John og jeg besluttede os for at gå en tur ned på Oslo bowling hvor en kompis af John jobber. De har sån fancy "neon-disco-bowling" i helgene og lounge stemning med sofaer, så kult..John og jeg fik bowle gratis! Efter en hel aften med masse folk var det koseligt å bare hænge med John, og selvom jeg egentlig er utrolig dårlig til bowling så vandt jeg med 5 poeng! YES! :D kl. 02 stenge bowlinghallen så John og jeg dro hjemover, efter en utrolig hyggelig aften.


Oda drak Guiness af det store glas.

Guitar Hero

Oda og Ane sliter med en ord-puzzle
Jeg prøver at få John til at gætte aktiviteten "bowling" ved å bare rykke på hans arme/ben/hoved uden å sige noen ting.

Biologi folk på Fiasko..

John og jeg i lounge-sofaene i neon-bowlinghallen

John som bowler.

Haha.. Skulle til å kaste.

Bowlingskoene var sygt kule!.. og de lyste som var de radioaktive!

I dag har John stått tidligt op kl. 09 for å dra til Østbanehallen og spille Magic. Jeg skal gøre lidt lektier i dag, og så tenkte jeg at gå ned dit med lidt mat til John senere..
Vi har også blitt invitert med til Metal Night på Gamla i kveld for at se 3 forskellige bands med gjengen. Har hørt lidt på Myspace, og det hørtes veldig kult ut. Så det glæder jeg mig til :D

fredag den 29. januar 2010

Where The Wild Things Are

Igår kveld kom Kristina på besøg. Så dro Kristina, jeg og John for at møde Marie, Mari og Astid fra biologiklassen. Vi mødtes ved Klingenberg hvor vi skulle se den amerikanske film "Where The Wild Things Are". Det var en helt utrolig sød og fin film om en lille dreng som var misforstået hjemme. Derfor stakk han af og rejste til et fantasiland hvor han mødte nogle store monstre. Først ville de spise ham, men han overtalte dem istedet til at gøre ham til deres konge. Da blev monstrene glade for nu havde de endelig en som kunne fikse alting og fjerne deres ensomhed. Drengen havde det sjovt i starten, men lærte at det var svært at være konge, for så skal man jo gøre alle glade hele tiden, og det var ikke let.
Jeg tror at filmen egentlig er baseret på en amerikansk børnebok.. Alligevel var det bare voksne folk i salen. Det var rigtig hyggelig aften

John, mig og Kristina
Jeg havde fået en sån kul kongekrone af pap som lignede på den som gutten havde i filmen :D

Billetten :)

tirsdag den 26. januar 2010

Hva kæmper vi for? SEJR!

Du skal børste dine tænder,
Hver gang du vasker hænder,
Det ikke kun på grund af,
Den grimme smag,
men det ser da fjollet ud
hvis en skønne dag,
de alle rasler af!


Hver gang man vasker hænder.. det er måske lige i overkanten... 2 gange om dagen lyder mere rimeligt.. men nu har jeg børstet tænder 2 gange hver dag hele mit liv (oi, det er mange gange!)og lige lidt har det hjulpet... Så i dag var jeg hos tandlægen for at få fikset et par huller.. Hun var utrolig flink, men hun holdt på i over en time, så til slut var jeg ganske sliten i munden.
Jeg var blevet bedøvet både i over og undermunden (og halve tungen åbenbart) så hele dagen har jeg følt mig lidt som en sen Sylvester Stalone med hængende mund.. Så egentlig helt normal ud, men det føltes bare helt forfærdeligt... Vel.. rundt 17-18 tiden sluttede bedøvelsen.. John og jeg spiste sammen, og etterpå dro jeg til Oda hvor Oda og Ane og jeg skulle hænge og se film.. Oda havde faktisk en vandpibe med frugt tobak som vi prøvede lidt..Vi skulle egentlig se film, men i dag var det jo håndboldkamp mellem Norge og Danmark så vi besluttede hellere at se den. Det var helt sykt spænende og kampen endte 24-23 til Danmark (som vandt på straffekast i sidste minuttet!) yaaay.. Hva kæmper vi for? SEJR!





Jammede lidt på Odas guitar

Ane testet ud vandpiben..Vi havde sån frukt tobak i den.

søndag den 24. januar 2010

Semesterstarts helg

I fredags var det semesterstartsfest på Blindern. Jeg dro på jentevors hos Ane og Vanessa, og det var så koseligt. Vi spillede Tekken på Xbox..Det spil har jeg ikke spillet siden jeg var lille og vi havde det på PS1, så det var utrolig morsomt.
Vi tenkte at vi skulle dra på RF-kjellern rundt 22 for vi vidste at der ville være masse folk, og at vi måtte være der tidligt for at komme ind. Desværre så var det så fyldt når vi kom, at vi ikke blev lukket ind, så vi dro hellere til SV-kjellern. Der har jeg aldrig været før, men det var sygt god stemning der, og det var jo kult. Det endte faktisk med at der var masse biologi folk der, og etterhvert kom også Are forbi SV.

Masse folk på SV..

Jentevors hos Ane og Vanessa

Vi spillede Tekken 6.. AWESOME! :D

På lørdagen kom Anders og Alex og spiste tortilla og spillede Vampire.. Vi fik også spillet lidt Ragdoll Kung Fu.. et nyt PS3 spil som John og jeg har kjøpt.
I dag skal jeg lese lidt på biologi til i morgen, og kose mig med John.
Jeg skal lige vænne mig til skole-modus igen efter juleferien, så efter den første uke med skole var det godt med lidt helg. :D

fredag den 22. januar 2010

Improteater på Chateau Neuf

På onsdagskvelden dro John og jeg til Chateau Neuf på Majorstuen for å se på improvisert teater. Jeg vidste ikke helt hva jeg skulle forvente, men jeg havde hørt fra Oda at det skulle være morsomt. Da vi kom var det helt fyldt op, men vi var heldige og fik plads på første række. Der var 12 improvitører på scenen og så skulle de spille "Meictro". Det gik ut på at de 12 havde hvert et nummer, som blev trukket op af en hat, de som blev trukket ut skulle spille en tilfældig scene som de ikke kendte og så skulle de improvisere hvad de gjorde og sagde. Efter hver scene skulle publikum bedømme hvor mange points de som var med i scenen fik, fra 1-5 points ved å klappe. Det var helt utrolig morsomt, og de var seriøst flinke de som var på scenen.
Selvom John havde været lidt skeptisk til det hele så syntes han også at det var utrolig morsomt, og vi har ihvertfald lyst til at dra dit en anden gang igen. De spiller en gang hver uke de folk, og det koster 50 kr... Jeg synes det var pengene værd, og det var morsomt at gøre noe annet på en hverdagskveld end å bare sitte hjemme og gøre lektier.

I dag var jeg på skolen og havde første laboratorie time på BIO1200, dvs. biologisk mangfold. Vi har om alger nu, og det er faktisk spænnende nok. Så i dag skulle vi se på forskellige alger i mikroskop og tegne det vi så i vores fine kompendier som vi har fået på skolen. Jeg synes det er en av de bedste lab-timene vi har hatt til nu, fordi læreren er utrolig pædagogisk og god til at forklare... Og så er hans dialekt let at forstå. Generelt har jeg ikke problemer med at forstå hvad læreren siger, men fx. så snakker vores seminarlærer i exphil trøndersk og da må jeg godt nok anstrenge mig lidt mere for at følge med i hva han siger.. "dokker må lære å lese" som han sa til os på tirsdagen..fordi "90% av alle studenter kan ikke lese".. Får håpe at han kan lære os at lese ordenligt da.. :)

Vel, i kveld skal jeg dra til grefsen for å holde jentevors hos Ane og Vanessa, og etterpå drar vi til Blindern på RF-kjellern hvor der er semesterstart fest. Det skal bli morsomt! :D

onsdag den 20. januar 2010

The Norwegian AWESOME list!

Nu har jeg jo boet i Oslo i halvandet år, og er faktisk ret tilfreds med at bo her. Der er helt utrolig mange kule ting her, især masse god mat og godteri. Derfor har jeg besluttet at lave en liste over ting som man kan få her i Norge som er fantastiske!



John (den bedste og mest elskværdige nordmand som findes!)
Sne (masse!)
Kald og frisk luft
SMASH (bugles chips med chokolade udenpå - simpelthen genialt!)
Snøfrisk (friskost lavet på gedemælk)
Fjell
Fårepølse
Brunost (ost lavet på gedemælk - smager lidt sødt)
Vandfald
Mozel (BEDSTE BRUS EVER! med eple og drue)
Kålrabistappe (en slags mos med kålrabi, potet og gullerot)
Insjøer (svære!)
Vepsebol (Bedste godteri!)
Får-i-kål (høst ret. Skal helst laves af Bente W.)
Pinnekjøtt
17. Maj (fantastisk at være i Norge da!.. Alle har nationaldragt på og flager for det er deres land. Det er vist på tide at Danmark kommer ind i kampen på det plan!)
Kviklunsj (som man spiser på en tur.. den smaker bedst om du deler den med noen!)
Ut-på-tur-aldrig-sur prinsippet (nordmænd elsker at være udenfor, og hvem kan undre sig over det med den fantastiske natur.)
Gjende kjeks (bedste kjeks!)
Seigmenn (vingummi figurer)
Trikken (Sporvogn - Herligt, miljøvenligt og nostalgisk)


Det var det i denne omgang. Må lige opdatere listen når jeg kommer i tanke om flere ting. :D


mandag den 18. januar 2010

Første skoledag

I dag sto jeg opp tidlig sammen med John, for jeg havde tænkt at dra til Trafikanten og kjøpe mig månedskort til T-banen. Vanligvis har jeg syklet til skolen, men nå er det så mye snø at det er helt umuligt. Da jeg kom til Trafikanten var det masse mas med et billede som jeg ikke havde fått med, så jeg måtte bare dra opp på skolen med enkeltbillet. I dag var første dag på skolen etter ferien. Vi startet med MBV1010 et fag som handler om molekylærbiologi og genetik. Det virker meget spænnende men også utroligt vanskeligt, så jeg tror jeg må jobbe hardt med det.
Etterpå gik Oda, Ane og jeg og kjøpte den nye bok som vi skal bruke til BIO1200, biologisk mangfold. Den så veldig fin og spennende ut. I år skal jeg også ha EXPHIL03, det er sån vitenskapsteori og etik, det virker sån okay spennende, men også litt kjipt at man må ha det da det egentlig ikke har noe med biologi studiet å gjøre. Heldigvis har Hege kanskje noen gamle bøker som jeg muligvis kan få låne, da slipper jeg da i det mindste å bruke penger på de, for de er faktisk ganske så dyre!
Senere hadde vi BIO1200, en sån slags introduktion til studiet. Forelæseren der virket utrolig kul. Hun var en sån liten dame, som væltede litt over ordene, men hun virkede så utrolig engasjeret at det bare smittet over på mig med en gang :) Så jeg ser frem til det faget denne våren.

Fine nye BIO1200 boken min :)

Med alle de biologi fagene bliver det jo også en del laboratorie øvelser. De er obligatoriske og man må være på alle, og det har desværre medført at jeg måtte trække mig fra skiferien med danske-gjengen, som ellers var betalt og alting. Det er jo utrolig kjipt for jeg har set så veldig frem til det på lenge, men jeg må nok prioritere skolen nå, så får vi hellere holde ferie i ferien...det hørtes utrolig teit ut, men forstår vel hva jeg mener :)

Vel når jeg skulle hjem så var T-banen forsinket, og da den endelig kom var den helt totalt fyldt op.. som på T-banen i kina faktisk! Men når jeg stod og ventet på den så snøede det, og det var sån fin snø som daler sagte ned. Når det landet på min jakke så var det svære krystaller, og man kunne se alle strukturene i dem. Det var helt sykt så fine de var, så blev jeg glad når jeg sto og så på dem. hihi :)
Så kørte jeg til Oslo S og gik ned på Trafikanten igen for at fikse studentmånedskortet. Så mødte jeg John og vi fulgtes hjem. Nu skal vi snart spise middag og se film. iiih så koseligt! :D

fredag den 15. januar 2010

Ut og ake!

Igår fik jeg afprøvet min nye wok, selvom det egentlig ikke var wok mat som vi laget, men wokken funket super, og maten ble god. Jeg var dog lidt stresset da jeg jo skulle til konteeksamen næste dag (om fredagen)

Vel, i dag var jeg til konte eksamen i biologi, og det var sygt godt at få det overstået. Nu har jeg brugt hele den sidste uge siden jeg kom hjem bare på å læse, så det var godt at det var slut nu. Håber at resultatet bliver bedre denne gangen ihvertfald. :)
Da jeg kom hjem begyndte jeg at rydde og lave mat, og lidt etter kom John hjem fra skolen. Jeg lavede tunfrikadeller og kald potetsalat med bønner og flutes som vi spiste senere sammen med Anders og Alex. Etterpå gik vi ned til parken hvor jeg prøvede mit nyt fantastiske ake-brett som jeg fandt i en butik til 7,00 kr! Det fungerede vildt godt.. jeg fløj hele vejen ned av bakken, over veien og ind i noen busker på den andre siden av veien! SÅ KULT! Skulle ønske jeg var et lille barn igen :P


På altanen efter vi kom hjem. Der var snø overalt!

Julebrus i snøen!

Efter vi hadde aket litt gik vi på REMA og kjøpte en sidste julebrus inden de forsvandt helt fra butikken. Så gik vi hjem igen og spilte Vampire: The Masquerade helt indtil nu hvor alle var trætte og ikke klarte å holde øjnene oppe. Så nu vil jeg også gå og legge meg.. for en herlig dag! :D

tirsdag den 12. januar 2010

Januar jul!


I dag gik John og jeg ned på NITH hvor John havde projekt, og jeg sad og pugget biologi. I dag har jeg blandt andet lavet et fylogenetisk træ over hele planteriget! Det var fint for nu er det blevet lidt mere overskueligt inde i mit hoved. :)

Da vi kom hjem så fik jeg julegaven fra John. Mine helt egne skøjter og en hockey stav. Det var en super god gave for når vi har skøjtet så har jeg måtte låne skøjterne til John som er alt for store. Nu kan vi stå sammen, og også spille lidt hockey.. hehe.. selvom jeg nok må øve mig lidt.. er ikke så stabil på isen endnu... men men.. man kan vel heller ikke bo i Norge uden at have et par skøjter.. :)

Seje skøjter i min størrelse!



Nu skal vi snart spise. Jeg har skal teste en opskrift på John.. Det er en opskrift på Lakselassange med spinat som jeg fandt i Danmark. Det dufter godt, så jeg håber at han kan lide det. Hihi.. :)

mandag den 11. januar 2010

Stand-up show på NITH

Da var det tid for at rejse hjem til Norge, og jeg blev selvfølgelig syg med feber dagen inden. Heldigvis var det ikke så alt for slemt så turen hjem med flyet gik okay, men er dog glad for at jeg ikke skulle køre bus hjem... John hentede mig på Nationaltheateret og det var syyyygt godt at se ham igen efter næsten en hel måned i Odense :D
Det er rigtig koldt her i Oslo. I lørdags var det -24 grader.. Der er også masse sne overalt. Lejligheden er også helt vildt kold fordi der kun er en enkelt radiator og den varmer desværre ikke rigtig så meget selvom den står på maks.. Men vi tog bare dobbelt lag tøj på og nogle tæpper.. og så har vi jo også hinanden at varme os på :)
Så fik John julegave fra mig og han blev vist rigtig glad for den og så spiste vi god middag sammen og koste os med film på kvelden. I går, søndag, afprøvede vi en af mine julegaver. Det var et spil som hed Nautulis hvor man skal bygge en undervandsby og samtidig svømme rundt i et ocean med sin lille mini-ubåd og finde skatte og lede efter Atlantis. Det var rigtig sjovt, og jeg tror at det er endnu sjovere hvis man er flere end 2 spillere.



Nautilus brætspil.



John ser i sin nye bok.


I dag stod vi op tidligt på morgenen. John skulle på skolen og have projekt uke, og jeg havde aftalt at gå med ned på skolen så kunne jeg sitte der og læse på biologi. Jeg skal til omeksamen på fredag nemlig. Klokken 15.00 var der stand-up show og gratis pizza der. Det var utrolig koseligt og morsomt. Nu har vi akkurat kommet hjem og sitter under tæppet og dagen er slet ikke slut endnu. Jaja... Når man står tidligt op så er dagen meget længere og det er altid godt.. meeen jeg liker også veldig godt at sove længe. :P

tirsdag den 5. januar 2010

2010 endnu et år, endnu en fest!

Skal love for at juledagene gik hurtigt, med julefrokoster, god mad og godt selskab.
Pludselig var det dagen før nytårsaften, så jeg tog hjem til far. Jeg mødte hans kæreste Helene og hendes søn Nicolai. De var hyggelige og vi fik god mad og så film. Jeg fik også set BIO1000 resultaterne, og så at jeg desværre ikke havde bestået den eksamen. Det var rigtig kedeligt, men er jo ikke så meget at gøre med det..skal jeg til omeksamen d. 14. eller 15. januar. Krydser fingrene for at det går bedre da. :)

d. 31. om dagen tog jeg en lille tur ned for at se Janus' nye lejlighed, som egentlig ikke er så "ny" længere, men man går jo glip af en del når man bor i et andet land, hehe. Den var rigtig fin, men Janus og Simon havde lidt travlt med at rydde op fordi de skulle have nytårsmiddag der om aftenen, så jeg gik hjem til far igen. Kl. 17 kom Michelle, og så spiste vi alle sammen hos far. Han havde lavet rigtig lækker mad til os. Desværre nåede Michelle og jeg ikke at få desserten fordi vi skulle være nede ved Janus kl. 20.40 så vi alle sammen kunne køre i taxi ud til festen som Janus, Simon og Tanja havde arrangeret.
Det var en kanon fest med en overdådig fællesbar, fyrværkeri og dansegulv så der blev festet til den lyse morgen!



Mig og Michelle

Forretten som far havde lavet


Først på aftenen...

Michelle, mig og Mr. Bling (Simon)
Tropisk rom!



Fri bar.

Det var noget med nogle briller...


Thomas, Theis og mig...

Janus (smuk som altid!) og mig selv


D. 1. lignede gaderne i Odense et levn fra en eller anden voldsom krig, folk slentrede afsted som zombier i deres stadig friske brandert og stank langt væk af den alkohol som deres krop endnu ikke havde nået at forbrænde. Jeg holdt mig indendøre og så tømmermands-TV, stort set bestående af de samme gamle teenage komedier som vi alle sammen har set et utal af gange... vel timerne fløj afsted og det blev efterhånden d. 2. januar.. lidt lysere end d. 1. :)

Så fik vi besøg af Monika og Richardt og vi spiste raclette mad og kom til at feste til kl. 04... det kunne vist godt mærkes på vores allerede hårdt ramte nytårs-levere...


Vi spiste raclette mad.
nom nom!
d. 3. kom far på besøg og vi spiste Curry-nam-nam (en ret som Johanne lavede... den indeholdt karry og smagte nam nam!) Bagefter kørte vi til CinemaxX, ja biografen hedder faktisk det, haha! Hvor vi så Avatar i 3D. Det var virkelig en god film. Fantastisk grafik. Jeg var helt overvældet bagefter. Det er helt sikkert en film som man skal se i biografen.


Billede fra Avatar filmen.

d. 4, dvs. igår, var vi hos mor og spise, hvor jeg mødte hendes kæreste Alex. Vi så mange af de undervandsbilleder som Alex havde taget fra mors og hans tur til Caribien. Der var masser af fine fisk, blæksprutter, muræner, hummere, krabber og koraller.

I dag skal vi spise hjemme og holde Californication marathon.. En fantastisk morsom serie med David Duchovny. I løbet af ferien har Johanne, Rasmus og jeg nået at se hele 2 sæsoner, og er nu igang med den nyeste sæson 3.

På lørdag morgen skal jeg flyve hjem til Oslo..Selvom det er lidt trist at ferien slutter så glæder jeg mig også til at komme hjem til John som jeg savner rigtig meget.. og så må jeg jo også igang med at læse på biologien... :)