Søg i denne blog

søndag den 25. juli 2010

Holme-Grille-Fiske-Tur

Igår, da jeg syntes jeg hadde chillet nok i hængekøjen, været på Plata og John hadde fått fri fra jobb, stak jeg, John, AC og Anders ut i skjærgården. Vi fant en holme hvor vi grillede noe mat og prøvede å fange krabber.. Tror aldrig jeg har set så mange brandmaneter/brandmænd som vi gjorde på vejen ut. Det var helt ekstremt, nesten så man ikke klarte å se vannet engang.. De har vist kommet ned fra Oslo fjorden og hærger her på sørlandet nå, så vi fikk ikke badet selvom vi ellers hadde både bade og snorkel grej med..
Da vi hadde spist vores mad og set os litt rundt på holmen dro vi tilbake til båten og sejlet ut fra holmene hvor vi fisket med stang og regle. Etter en liten stund fik jeg en fin makrell på stangen, og nesten samtidig fik Anders en sei på reglen. Vi fik bid en gang mere, og fik hejst fisken så langt op i vandmasserne at vi kunne se den, men så klarte den plutselig å komme seg løs og svømme væk. Da det blev ganske mørkt og køligt kørte vi båten tilbake til havnen og stak hjemover.. Veldig bra dag :D

Kaptejn Anders og AC


Grill-Koz på holmen...


Så etter krabber i tangen..


Fin himmel.. månen var gemt bak..


Guttene


Makrell på stang :D


Moonshine

Binabben

For et par dage siden tok John og jeg en liten gåtur til en plass her i Grimstad som heter Binabben. Egentlig er det ikke meget mere end en lille forhøjning men der er fin udsigt deropppe fra, og et udkigsbord som man kan indstille til at pege i forskellige retninger. Den kan til og med indstilles til Skagen. Jeg tvivler dog på at man faktisk på nogen måte kan se de hele 127 km som der er derfra til Skagen. Jeg har været på Binabben en gang før for ca 5-6 år siden, og jeg må indrømme at dengang synes jeg at turen op til Binabben var meget mere stejl og brat og alt muligt, end den faktisk var. Jeg liker å konkludere at det er fordi at mine føtter nu er blevet mere vant med norsk terreng end de var før :)


Til Binabben

Binabben udkigspost


Indstilling til Skagen :P



John ser til Skagen..


Fin udsigt over byen og den gamle trækirke.



Bagefter gik vi ned for at se på kirken.
Ganske fin igrunden.


Der står også en mindestatue...


....Dedikert til norske soldater som døde under 2. verdenskrig...

.. Jaja, ikke så ille å være turist i Grimstad :D

onsdag den 21. juli 2010

Tur til Vestlandet

Søndag var det meldt fint vejr, så vi kørte en tur til Vestlandet sammen med Bente og Peter.
Efter 4 timer ankom vi til Preikestolen området. Det er et fjell som man kan gå op på, og 6 km. oppe er der et plateau som kaldes Preikestolen. Plateauets væg er meget brat og går 600 m. direkte ned i et
vand. Man skal med andre ord ikke akkurat stå ved kanten og hoppe for meget rundt. På Vestlandet er der mange små vand så vi måtte ta en færge for at komme over til der hvor Preikestolen ligger.
Her er et par billeder fra dagen:
(klik på dem for at se en større version)

På færgen..


En bro som vi kørte forbi med færgen. Synes det så ganske kult ud.



På vej op..



Bente og Peter



Ca. halvvejs oppe var der en sø man kunne bade i. Desværre havde vi glemt badetøj..



Fin udsigt fra alle kanter..



Plataeuet.. John, jeg og Bente står der i midten..







Peter overvandt sin højdeskræk og kravlede helt ud til kanten hvor man kunne kigge ned...





Oi oi oi Peter!


Det var en veldig bra tur op og ned.
På kvelden når vi kom ned igen var jeg sliten men glad :)

Vi kørte tilbage til Ålgård hvor vi boede på et lille hotel. Vi tok en dusj og gik ut og fik litt mat.
Mandag regnede det ekstremt meget, så istedet for sightseeing dro vi til et lille museum.
Museet er bygget til ære for en norsk bokser som hed Pete Sandstøl. Han var proffesionel bokser og gjorde karriere i USA. Det er tilsynelatende veldig få nordmænd som har hørt om han på trods av at han uofficielt var verdensmester på sin tid. Det som var litt morsomt var, at Peter sin far, John sin farfar var sparringspartner med Pete Sandstøl, og derfor hadde Peter masse materiale liggende om han som han hjalp utstillingen med så de også kunne lage en fin bok.


På utstilling


Peter med en full size figur av Pete Sandstøl. Han var bare 161 cm høj!
Her står han dog ikke helt nede ved gulvet..


Gjennom ringen..


Mindesten for Pete Sandstøl



Men mandag var det jo også John sin bursdag. Da vi kom tilbake til Grimstad var der presanger og Bente spenderte middag på Biffhuset. Det var 2 veldig koselige dager.


<3

fredag den 16. juli 2010

Sommervejr og fisketur!

Nu er det en liten stund siden siste blog. Været her har skiftet lidt, og vi har haft en del regn. Det har nu ikke gjort så meget, for både John og jeg har jobbet lidt. Bare et sån simpelt job i en mat butik hvor vi sitter varer på plass, men det er jo greit å tjene litt ekstra lommepenger :)
Her er lidt bilder fra de sidste par dage.


Vi spiste kongekrabber en kveld... :-)
Veldig godt!


På vej til en lille holmetur..


Grimstad by night...
Desværre kom vi os ind lidt for sent, og vi havde ikke lanterne på båden.. det resulterede i at Anders fik en bøde på 2000 kr. af den strenge politibåd..


Igår var vi på fisketur i Anders forældres båd. Vi fiskede med regler. En lang snor med mange kroge på som kan trækkes efter båden. Desværre var det fralandsvind og lidt dårlige forhold så vi fangede ingenting..


Guttene på tur..




Grimstads venedig..


Kveldsidyl fra båden..


Regle fisking


Anders, John og AC

I dag er det Bentes fødselsdag, så vi hygger os og har spist god mad...
Det var alt for denne gang. :)

torsdag den 8. juli 2010

Kveldstur til Dømmesmoen, Groos og chill med frisbee

Forleden dag efter middagsmaden tog John og jeg en cykeltur til Dømmesmoen. Der står en stor gammel og meget hul eik/eg. Den var var meget stor og gammel, og på trods af at den var hul indeni så voksede den fortsat ubesværet.
 (klikk på bildene for å se dem større)
Den store hule eik/eg

I nærheden var en udkigspost som vi gik op til. Der var udsigt helt til havet og over hele Grimstad.




Udsigt fra posten.

Bagefter cyklede vi en tur til Groos hvor jeg badede lidt. Solen var gået ned, og vandet var ikke helt sydenvarmt, så det var en smule koldt, men meget dejligt når man først kom i. Vandet var meget klart og der var meget liv under vand. Jeg fandt også nogle små eremit krebs som jeg lagde op på badebroen så John kunne se på dem. :)






Efter badeturen var vi trøtte, så vi kørte hjem og drak varm kakao, jeg så "Chihiro og Heksene" og John fik spillet litt computer inden vi la os.

Dagen efter tog vi igen en tur til Groos, hvor vi mødtes med hele gjengen og spillede frisbee. Først kastede vi bare lidt til hinanden, men efter en stund lagde vi teams og bane og spilte Ultimate. Det er et holdspil med frisbee hvor man skal score ved at gribe frisbee'en inde i sit eget målområde. Det var utrolig morsomt og et bra alternativ til fotball.