Søg i denne blog

søndag den 26. september 2010

Sopptur ved Sognsvann

Fredag stod den på soppekskursion ved Sognsvann i 4 timer (fra 12-16) i øsepøse regnvejr! kl. 14.30 var min regnjakke så våt at den ikke holdt vand ute lengere.. litt kjiipt. Alle var kalde og frøs, så jeg og et par andre besluttet og stikke til Marie og drikke kakao indtil vi skulle tilbake på labben og se på de soppene som hadde blitt funnet.. Det var helt syyykt godt å komme ind i varmen, så vi sat der og spiste lunsj på kjøkkenet til Marie. Da det var tid for å dra tilbake til Blindern hadde jeg mest lyst til å bli sittende i det varme kjøkken.. men men.. måtte være en flink student å dra tilbake med de andre. Da vi kom fik vi gjennomgang av masse forskellige sopp som er viktige for den systematiske prøven som vi skal ha om et par uker.
Da kl. var 17 var jeg endelig hjemme, men måtte ut i regnen igen og gå med Conan. Heldigvis var ikke Conan så glad for regnen heller, så han ville hurtigt inn igen :)
Så vi stakk hjem igen og lagde middag til når John kom hjem fra skolen i 19 tiden. Da bare slappet jeg av sammen med John, og det var jaffal godt etter en hel dag i regnvejret. Bedst å sitte inne og se ut når det pøser ned hehe.. :)


Honningsopp.. Er trods navnet giftig.


mmmmm spænnende sopp!


Thorbjørn med stort smilefjæs trods regnen..


Søte, våte hester :)


You can stand under my umbrella..  :)
Kanskje regnklær neste gang Gøran?!


Bare bra..


Ane med sin super fantastiske rødrandskjuke..  Entusiasme lenge leve :)


Regnværet lokket frem litt dyreliv og :)


Der var masse traktkantareller. Jeg hjalp Estelle å samle noen i hendes Tom&Jerry kjeks boks :-P


Inde i varmen i Maries køkken. Litt kondens på linsen..


mmmm varm kakao.. det var så syykt allright..


Spiss giftslørsopp! dum-dum dum duuuum! NORGES FARLIGSTE SOPP!


Dette var ikke en pensum sopp, men jeg syntes den var så kul pga. den violette fargen :)

Elvelangs i Fakkellys

Torsdag kveld kom Estelle og Marius på besøk og spiste middag med meg. Etterpå mødte vi John som hadde hatt skole til sent. Så dro vi til Sagene. Det var nemlig dagen for den årlige feiring av høstjevndøgn. Derfor var al belysning langs akkerselven slukket, og istedet var det sat op mange tusindvis av fakler langs stien. Hele veien langs elven var der fakler, og andre typer alternative belysninger (fx. var det en plass hvor selvlysende elastikker var spændt ud over elven, og en anden plass hvor der var svævende og lysende paraplyer).
Overalt på turen var der små konsertscener, korfolk og teater, så der var lagt an for en veldig hyggelig gåtur langs elven. Man kunne gå akkurat så langt man ville, starte og slutte hvor man hadde lyst. Vi startet på Sagene, hvor det var en mand som spillede på 50 bronze klokker, og et fakirshow. Det var veldig fint, og etterpå begynte vi vores gåtur. Jeg må sige at jeg var overrasket over hvor mange ting som foregik overalt. Det var en utrolig koselig gåtur. Da vi nærmede os Grønland tok regnen dog ganske mye til, så vi besluttet å dra hjem. Veldig bra ellers. skal såklart gå turen igen neste år :)


Fakir som sætter ild til seg selv..


Fakirer som junglerer med ild-pinde


Vi var de eneste med fakler, så de ble hurtigt slukket igen.. hehe


En plass var det en dame som stod og danset med en selvlysende rokkering :-D


En annen plass så vi et koseligt mannskor som sang viser :)



Han her spilte reggae man :-D


Vandfaldene var oplyst i farger. Det så utrolig fint ut.


Svævende, lysende paraplyer..


En stor metalfisk ble grillet over bålet..


Oplyst scene på andre siden av elven.


Også broene var pyntet med diverse fine lys dippedutter :)






søndag den 19. september 2010

Viva LAS VEGAS!

Fredag var det Las Vegas tema fest på RF kjellern, så vi dro dit og mødte bio-banden. Alle var fint påklædt og det var spilleborde med black jack, roulette og poker.. Når vi kom fik vi noen jetonner og spille for, så kunne man vinde øl ved spille bordene. Dersom man ville kunne man også bli "viet" av Elvis i bedste Las Vegas stil..

Litt bilder fra RF:



Meg og Astri


Dette var et veldig intelligent bilde av Jon og Anders som jeg bare måtte ha med!



Håvard og John med jetonner...


Estelle og en som kanskje er meg..


Meg, Astri, Anders, Estelle og Marie.. og et mindre øltårn..


Søte Ella..

Omkring tiden hvor den siste tbane gik til byen dro vi til Majorstuen hvor vi mødte Geir og noen av hans kompisser fra jobb på Mikrobryggeriet. De stengte desværre akkurat når vi kom i 01 tiden, så vi stakk ned til Babylon bar og drak overdrevet mange øl som Geir spenderte på os. (Tak Geir!)
Da klokken ble 04 ble vi kastet ut, men vi måtte ha litt mat før vi stakk og la os, så vi gik til Sonny's hvor Geir forgæves forsøkte å bestille mat på norsk/indisk.. PINLIGT!.. men morsomt og!
Da vi kom hjem hoppet jeg rett i seng..  Veldig bra kveld..
Neste dag stod vi op kl. 10 fordi vi skulle hjelpe Geir med å hente alle sine ting som skulle flyttes ind i den nye lejlighet... Da vi kom hjem igen kl 17 dro John til noen kompisser fra skolen for å jobbe litt med skolearbejd, mens jeg tok en rolig kveld med Conan.  

torsdag den 9. september 2010

Conan kos..


Ikke altid like artigt å bruke kveldene på å lese lektier.. Men når man kan sitte i sofaen med et varmt ulteppe og en liten kose-klump er det ganske allright :)

tirsdag den 7. september 2010

Frizzle to the wizzle bee

Her den anden dag lavede jeg en lille video med nogle af alle vores frisbee billeder fra sommeren i Grimstad..
Kvaliteten er desværre blevet lidt dårlig på billederne efter at jeg uploadede filmen, men hvis man ser den i fullscreen skulle det være muligt at faktisk se det som er på billederne.
(Ellers ligger den i bedre kvalitet på min facebook profil)


søndag den 5. september 2010

Sopptur på Bygdøy

Igår, lørdag, var jeg på sopptur med en hel flok biostudenter og 2 mykologi professorer fra universitetet. Vi hadde alle drat en tur til Bygdøy for å gå på tur i skogen og finne sopp. Det er en ganske fin løvskog som ligger der og det er masse sopp..
Vi var veldig heldige og fant "det sorte guld" som altså er en veldig god mat sopp som heter "svart trompet sopp" .. Har hørt at mange sopp folk kan gå i åresvis uten å finne en bra svart trompetsopp plass..
Her er litt bilder fra dagen :)
(klik for større)



Ikke værst å ha selveste Klaus Høiland med på sopptur :)


Trond var heller ikke værst :-D




Rød fluesopp


Her hadde vi funnet et svært område med svart trompetsopp.
Var ikke mye igjen når biogjengen var færdig..


Svart trompetsopp i min sopppose :-D


Dette er en koralsopp.. Den er spiselig men vistnok ikke så veldig god..
Siden den var så fin besluttet vi å la den stå..


På veien så vi en flok kør.
 Disse to hadde en liten uenighet om hvem som skulle få spise græsset der de stod..
Hehe.. hverdagens små dilemmaer..


Trond hadde tatt med sin hund. Her tok hun et lite hvil i skyggen.. :-)


Vi så også (nesten) Mikkel Ræv.. eller dvs.. noen hadde malet han inne i dette hule træet.. Bare i 1 sekund, længe nok til at utråbe, "wow", troede jeg at det var en rigtig ræv.. (Jeg var ikke den eneste..hehe.. Mange ble til latter av dette lille kunstværk)

Vi så også en lille baby klatremus. Den løb forvirret rundt mellem fores føtter på stien. Den hadde nok ikke lært at det ikke var så lurt.. Desværre var jeg ikke hurtig nok med kameraet så fik ikke bilde av han.


Ved busstoppet.. Her vises dagens svart trompetsopp fangst frem.. :-D


Så da jeg kom hjem ble de renset og klargjort til å lage middag med..

Jeg stekte soppene i smør og hvitløk, og så hadde jeg dem i en sopp saus. Vi hadde da mørbradsbiff, ognsbakte poteter med majskolber og soppsaus.. Det var helt fantastisk godt :-D

Marie 20 år..

På fredagskvelden tok jeg en tur til byen hvor jeg mødte Marie og biogjengen, for å fejre Marie sin 20 års dag. Det var veldig koseligt. Vi var på Luna Park, en liten cafe som ligger ganske nær Rockefeller.
Her er lidt bilder fra kvelden.


Biogjeng.. :)


Kristiane, Hildegunn og bursdagsbarnet Marie..


Jeg og Astri


Trygve, Hugo og Anders